Штурм табору під ВР: у поліції - понад 100 мітингарів, у наметах знайшли гранати і "коктейлі"

Субота, 3 березня 2018, 09:38

Поліція затримала та доправила до районних відділків понад 100 осіб з наметового табору під Верховною Радою. 

Про це 3 березня повідомили у прес-службі Нацполіції.

"До відділків поліції доставлено понад 100 сіб, які чинили спротив співробітниками поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст.345 КК - "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", - зазначили у поліції. 

За даними правоохоронців, під час проведення слідчих дій біля ВР у наметовому містечку було вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" та 5 димових мін.

Вилучені речові докази направлено на експертизу. 

У поліції наголосили, що процесуальні дії на території табору під ВР тривають в рамках кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими столичної поліції.

"Мешканці наметового містечка вчинили непокору законним вимогам поліцейських та спричинили тілесні ушкодження правоохоронцям. У результаті до госпіталю МВС для надання медичної допомоги доставлені 4 працівників поліції, інформація про постраждалих уточнюється", - зазначено у повідомленні. 

У поліції заявили, що під час сутичок мешканці наметового табору чинили опір правоохоронцям та завдали їм тілесних ушкоджень.
У поліції заявили, що під час сутичок мешканці наметового табору чинили опір правоохоронцям та завдали їм тілесних ушкоджень.
 
Фото - УП
 
 
 
 

Як повідомляє кореспондент УП з-під Верховної Ради, станом на тепер Нацгвардія та комунальники залишають територію наметового містечка, з території вивозять демонтовані намети, речі мітингувальників вантажать у службові МАЗи та два трактори комунальників. 

Кілька десятків людей просять віддати особисті речі мітингувальників, однак поліція на ці прохання не звертає уваги.  
 
 
 
усі фото - ельдар Сарахман, УП 

Як відомо, вранці 3 березня біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками.

У поліції заявили, що на території табору проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках 2 кримінальних проваджень - одне з них відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), інше – по подіях 27 лютого біля ВР.

Також повідомлялося про 50 затриманих та доправлених до відділків поліції учасників акції під ВР. 

Біля Верховної Ради спецпризначенці проводили демонтаж наметового містечка, з наметів витягали особисті речі мітингувальників. 

Нардеп Єгор Соболєв повідомляв, що під час штурму табору у ньому перебувало від 70 до 100 осіб, усіх було затримано та доправлено до поліції. За його словами, правоохоронці проводять слідчі дії та "шукають будь-що, що зможуть видати за зброю"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування