Порошенко підписав закон про кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства

Понеділок, 5 березня 2018, 10:18

Президент Петро Порошенко підписав закон № 4088, який передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі за сприяння вчиненню самогубства. 

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

"5 березня повернуто з підписом від президента", - йдеться в повідомленні.  

Згідно з законом, кримінальна відповідальність тепер передбачена за спонукання до самогубства та інші дії, які сприяють вчиненню суїциду.

Відповідні дії караються обмеженням або позбавленням волі до трьох років.

У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що внесення цих змін до ст. 120 Кримінального кодексу дозволить притягати до відповідальності осіб, які спонукають до суїциду через Інтернет, зокрема користувачів соцмереж.

Цей закон набере чинності з дня його опублікування.

Як відомо, 8 лютого Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства. 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос раніше заявив, що в зоні бойових дій на Донбасі в середньому щотижня вчиняли самогубство 2-3 військовослужбовця.

У Міністерстві оборони заявили, що дані військової прокуратури про високий рівень суїцидів серед військових не відповідають дійсності.

Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Міноборони генерал-майор Олег Грунтковський заявив, що кількість самогубств в армії "на такому ж рівні як і минулого року і не має тенденції до зростання". Але озвучити реальні цифри щодо кількості самогубств представники Міноборони відмовились.

У червні 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своїй статті "Стратегія гібридного миру" для "Української правди" писав про близько 500 випадків самогубств учасників АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...