У Криму проти Параламова, якого катували у ФСБ, відкрили дві справи

Субота, 30 червня 2018, 23:28
У Криму проти Параламова, якого катували у ФСБ, відкрили дві справи

В анексованому Криму порушили дві кримінальні справи проти кримського татарина Рената Параламова, який восени 2017 року заявив про тортури у ФСБ.

Про це повідомив адвокат сім'ї Параламова Еміль Курбедінов, пише "Крим. Реалії".

"Проти Рената порушили дві кримінальні справи за статтями про незаконний обіг вибухових речовин, боєприпасів", - повідомив він.

Також Курбедінов повідомив, що йому стало відомо про відмову військової прокуратури порушити кримінальну справу проти співробітників ФСБ, яке проводили обшук у Параламова, а потім вивезли його з мішком на голові і катували.

За словами адвоката, кримські юристи збирають усі необхідні документи, щоб передати справу Параламова та інших викрадених кримчан до міжнародних інстанцій, зокрема спецдоповідачу ООН з тортур.

"Нещодавно ми говорили зі спецдоповідачем ООН про ті тортури, яким піддаються у Криму затримані і ті, кого вивеззли з будинку після обшуку у невідомому напрямку. Детально розповіли про справу Рената Параламова і Решата Аметова. Найближчим часом ми надамо спеціальне звернення спецдоповідачу, щоб він міг пред'явити претензії Російській Федерації", - повідомила юрист Ліля Гемеджі.

13 вересня 2017 року російські силовики провели обшук у будинку Параламова у с.Нижньогірське і затримали його. За словами очевидців, затримували Параламова люди у масках без розпізнавальних знаків на формі.

Параламова знайшли 14 вересня на автовокзалі Сімферополя. Родичі та адвокати кримчанина повідомили, що його сильно побили - "до нерухомого стану".

"Він був психологічно пригнічений, щось страшне з ним витворяли. Його катували електричним струмом, били жорстоко", - повідомив адвокат Маммет Мамбетов.

Згодом родичі Параламова заявили, що впізнали одного з учасників його викрадення серед відвідувачів так званого кримського управління ФСБ Росії.

Прокуратура АР Крим почала кримінальне провадження за фактом вчинення представниками окупаційної влади ряду злочинів насильницької спрямованості щодо громадянина України Рената Параламова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування