У таборі, де отруїлись діти, виявили стафілокок та патогенну флору

Вівторок, 10 липня 2018, 09:53
У таборі, де отруїлись діти, виявили стафілокок та патогенну флору

У харчоблоку ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич",  де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей, виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору.

Про це повідомляє Держпродспоживчслужба з посиланням на результати лабораторних досліджень зразків проб та змивів, відібраних у таборі 3 липня.

"З 30 змивів на бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору в харчоблоку виявлено 10 позитивних результатів (33,3%)", - йдеться в повідомленні.

Водночас у обстежених на групи кишкових інфекцій 9 осіб персоналу харчоблоку та 2 дітей, які знаходились в ізоляторі, не виявлені збудники кишкової інфекції та патогенний стафілокок.

З 10 змивів на патогенну флору в ізоляторі позитивних не виявлено.

"Усі 5 проб води, які відібрані на мікробіологічні дослідження з свердловини, мережі харчоблоку, питного фонтанчика та басейну, а також бутильована вода відповідають вимогам Державних санітарних норм та правил", - йдеться в повідомленні.

Проби на сальмонельоз (пил з подушок, ковдр та матраців) з ізолятору (18 проб) показали негативний результат.

"У 7 добових пробах (4 проби: обід та 3 проби вечеря за 02.07.2018р) патогенна флора не була виявлена. У 3 пробах харчових продуктів: біфідойогурт, молоко та ряжанка виробництва підприємства із Полтавської області патогенна флора не була виявлена", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що 30 червня група гімнастів святкувала день народження однієї дитини. У пробах залишків продуктів, які залишились після свята, патогенної флори не знайшли.

Разом з тим 4 проби води на вірусологічні дослідження з свердловини, мережі харчоблоку, питного фонтанчику та басейну ще знаходяться в роботі.

"4 липня матеріали санітарно-епідеміологічного розслідування направлено в Переяслав-Хмельницьку міжрайонну прокуратуру, Прокуратуру Київської області та в Переяслав-Хмельницький районний відділ Національної поліції в Київській області", - повідомили у Держпродспоживчслужбі.

ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" надали припис від 6 липня щодо усунення виявлених порушень законодавства.

Зазначається, що 9 липня заклад прозвітував, що провів дезінфекції харчоблоку, та звернувся до Держпродспоживслужби щодо проведення повторної перевірки.

"Станом на 6 липня у закладі перебувало 197 дітей. Стан задовільний. На даний час в ізоляторі хворі діти відсутні. Нових звернень не зареєстровано", - підсумували у Держпродспоживчслужбі.  

3 липня повідомлялося про підозру на отруєння 12 дітей у приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині, одна дівчинка була в комі.

За даними Держпродспоживчслужби, у госпіталізованої у важкому стані дівчинки попередній діагноз "енцефаліт".   

Водночас, згідно з повідомленням МОЗ, дівчинка госпіталізована у тяжкому стані "через наявність супутнього захворювання".

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження через отруєння 12 дітей у дитячому таборі.

За даними Держпродспоживчслужби, отруєння дітей могло відбутися у результаті вживання йогурту у день закінчення його терміну придатності.

8-річна дівчинка, яку госпіталізували з отруєнням, восьму добу перебуває у комі, стан її стабільно важкий.

ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" раніше належав благодійному фонду "Дорога майбутнього", заснованому коханкою екс-президента Віктора Януковича Любов’ю Полєжай.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування