Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Біля Кабміну палили фаєри, але сутичок поки немає

Середа, 11 липня 2018, 13:21

У центрі столиці власники автомобілів з іноземною реєстрацією запалили димові шашки і файєри.

Про це повідомляє ДТП.kiev.ua.

 

Водночас у ГО "Автоєвросила" шашки назвали провокацією від силовиків.

"Щойно під будівлю Кабміну було скинуто димові шашки. За інформацією активістів, це – провокація від силовиків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протестувальники під Кабміном вимагають, аби до них вийшов прем’єр Володимир Гройсман, вони скандують: "Ганьба", "Гройсман, вийди до народу". 

Також до Кабміну принесли автомобільні шини. 

За словами організаторів акції, підпалювати гуму не планують, але в разі ігнорування вимог, "перейдуть до більш радикальних методів".

У поліції Києва повідомили, що охорону урядового кварталу посилили, сутичок наразі не зафіксовано. 

 

"У зв'язку із запланованими масовими заходами в центрі Києва за порядком стежить достатня кількість поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. В залежності від оперативної обстановки, кількість правоохоронців може змінюватися", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під Кабміном мітингує приблизно до 2 тисяч осіб, а під Верховною Радою України – близько 2,5 тисячі. 

 

"На даний час провокацій та сутичок не зафіксовано", - відзначили в поліції.

Правоохоронці закликають учасників масових заходів дотримуватися законів та не порушувати громадський порядок.

Як повідомлялося, від ранку 11 липня весь центр Києва страждає від заторів через акцію автомобілістів.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які мітингують у центрі Києва, вимагають скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і №8488.

15 червня до парламенту було внесено два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені Комітетом з питань податкової та митної політики.

Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.

Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.

За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тисяч євро.

Читайте також: Розмитнення авто в Європі та СНД: не дешевше ніж в Україні

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування