Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поки не визначилася, хто відповідатиме за зв'язки з Виконкомом СНД у Мінську

П'ятниця, 13 липня 2018, 12:32

Відповідати за контакти Києва з Виконкомом СНД в Мінську поки буде т. в. о. постпреда України при координаційних інститутах СНД Ольга Дарибогова.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Захід" з посиланням на другого секретаря українського посольства в Мінську Павла Трояна.

"Поки залишається Ольга Олексіївна Дарибогова", - сказав Троян.

При цьому він зазначив, що процес юридичної трансформації постійного представництва у відділ посольства поки не завершений, як очікується, відбудеться це восени.

Після цього Дарибогова може продовжити відповідати за зв'язки з Виконкомом СНД в дипмісії, але можлива і зміна дипломата.

"Це буде залежати від рішення керівництва Міністерства закордонних справ", - пояснив Троян.

Як повідомлялося, 19 травня президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення РНБО про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів СНД.

У Співдружності незалежних держав висловили здивування указом Порошенка - там заявили, що Україні немає кого відкликати зі статутних органів.

Пізніше глава Виконкому СНД Сергій Лебедєв повідомив, що українська сторона направила ноту, якою повідомила, що контакти з виконкомом Співдружності будуть здійснюватися на рівні представника посольства в Мінську.

Україна була однією з трьох країн-підписантів Угоди про створення СНД 8 грудня 1991 року разом з РФ і Білоруссю, однак у січні 1993 року в Мінську на саміті СНД, де був прийнятий Статут Співдружності, Україна його не підписала.

Київ постійно підкреслював, що країна не є офіційно членом СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: