Луценко призначив Горбатюка начальником слідчого управління ГПУ

Понеділок, 16 липня 2018, 17:37

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що в зв'язку з реорганізацією низки департаментів у Генеральній прокуратурі жоден слідчий у "майданівських справах" не були замінений або відсторонений.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, я не задоволений діяльністю колишнього департаменту Горбатюка (департаменту спеціальних розслідувань, очолюваного Сергієм Горбатюком) ... Моє рішення щодо реорганізації цього та інших департаментів є абсолютно необхідним", – заявив Луценко.

Він підкреслив, що рішення про реорганізацію стосується не тільки департаменту Горбатюка.

"Жоден слідчий, жоден прокурор у "справах Майдану" не був змінений або відсторонений. Всі вони як працювали, так і працюють в тих же справах. Єдине, що змінилося, - це статус Горбатюка", - заявив генпрокурор.

Луценко повідомив: "Згідно з наказом, який був сьогодні оприлюднений, Горбатюк за його заявою призначений мною на посаду начальника слідчого управління, яким він і був до мого приходу в Генпрокуратуру".

Як повідомлялося, минулого тижня генпрокурор своїм наказом ліквідував чотири самостійні структурні підрозділи Генпрокуратури, серед яких департамент спеціальних розслідувань, і створив два управління, в тому числі однойменне.

"Ліквідовано 4 самостійних структурних підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: департамент розслідування особливо важливих справ в сфері економіки; департамент спеціальних розслідувань; управління розслідування злочинів, пов'язаних зі злочинними організаціями; управління процесуального керівництва в кримінальних виробництвах слідчих управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями", - повідомляла прес-служба Генпрокуратури.

В минулому повідомлялося про конфлікт між Луценком і Горбатюком. Останній заявляв, що не збирається виконувати "незаконні накази".

Генпрокуратура висловлювала претензії про затягування розслідування справ Майдану.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування