США стурбовані через напади на активістів та будівлю НАБУ

Середа, 18 липня 2018, 00:38

Посольство США в Україні стурбоване нападами на активістів та будівлю Національного антикорупційного бюро у вівторок, 17 липня.

Про це йдеться у заяві посольства, передає "Радіо Свобода".

"Ми глибоко стурбовані сьогоднішніми нападами на громадянське суспільство та НАБУ. Тітушки, що залякують реформаторів, та неефективна реакція поліції, є неприйнятними в сучасному демократичному суспільстві", - наголосили американські дипломати.

.Як повідомлялося, 17 липня у будівлю Національного антикорупційного бюро увірвалися невідомі та влаштували безлади.

Поліція відкрила кримінальне провадження через вторгнення невідомими у будівлю Національного антикорупційного бюро в Києві.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 4-х років. Досудове розслідування у справі триває.

У Національному антикорупційному бюро не виключають, що погром будівлі НАБУ був спланованою та організованою провокацією з боку представників певних політичних сил.

17 липня біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагали його роботи.

До САП прийшов також Ілля Ківа, який називає себе головою Соціалістичної партії, з "однодумцями" та заявив, що Національне антикорупційне бюро стало ручною структурою адміністрації президента.

Ще одну групу людей організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом. Він привів до САП провокаторів, які спричинили суперечки між першими двома групами.

Провокатори з боку Киви облили зеленкою та закидали тортами керівника ЦПК Віталія Шабуніна, якого потім забрали до лікарні. 

Шабунін отримав хімічний опік обох очей.

Пізніше екс-радник глави МВС та лідер соціалістів Ілля Кива написав заяву в поліцію через нібито напад з боку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна та інших невстановлених осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...