ГПУ хоче засудити двох соратників Жириновського за фінансування тероризму

Понеділок, 2 липня 2018, 15:41

Генпрокуратура склала повідомлення про підозру ще двом депутатам Державної Думи РФ у фінансуванні терористів "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що два депутата російської  Держдуми "працювали" у складі організованої депутатом Держдуми РФ Володимиром Жириновським злочинної групи у березні – червні 2014 року та фінансували терористичні організації "ЛНР" та "ДНР".

Зокрема, у регіональних відділеннях представники Ліберально-демократичної партії Росії закликали росіян збирати кошти для "ЛНР" та "ДНР", а також забезпечили розміщення оголошень та відкриття на території Росії пунктів збору відповідних коштів.

"Вказані депутати уклали угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення у Москві для представницької діяльності", - повідомили в ГПУ.

Крім того, під керівництвом Жириновського, зазначені депутати діючи, на прохання очільника теругрупування "Сомалі" Михайла Толстих (позивний "Гіві"), упродовж 2014–2017 років постачали бойовикам 6 транспортних засобів російського виробництва, які використовувалися бойовиками, зокрема на території Донецького аеропорту.

Повідомлення про підозру у відомстві склали ще 27 червня. Російських політиків підозрюють у  вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму).

Злочин передбачає можливість заочного засудження політиків в Україні на строк від 10 до 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ГПУ ще 23 серпня минулого року повідомила про підозру депутату Держдуми Росії Жириновському у фінансуванні бойовиків "Л/ДНР".

У березні 2018 року Жириновський брав участь у президентських виборах в Росії. За результатами голосування, він став третім з 5,65%.

Ватажок бойовиків угрупування "Сомалі" Михайло Толстих на прізвисько "Гіві" загинув 8 лютого 2017 року в результаті пострілу вогнемета "Шмєль".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...