Денісова звернулась до радника Путіна через стан Сенцова

П'ятниця, 20 липня 2018, 13:28

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до радника президента Росії Михайла Федотова з вимогою повідомити про стан здоров’я українського політв’язня режисера Олега Сенцова.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"У зв’язку з інформацією, що в Олега сталася друга криза, прошу проінформувати мене про дійсний стан здоров’я Сенцова та надати відповідні підтверджуючі документи", - написала вона.

Крім того, Денісова написала звернення Генсеку Ради Європи Турбйорну Ягланду, Верховному комісару ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейну та Комісару РЄ з прав людини Дуні Міятович.

Омбудсмен просить сприяти медичному обстеженню Сенцова українськими та іноземними лікарями і його звільненню на гуманітарних підставах.

Наразі Сенцов голодує уже 68 днів.

Зі слів адвоката Дмитра Дінзе, пише Денісова, Олег погодився вживати 3-4 ложки поживної суміші вдень.

"В нього погіршилося здоров’я і послабшав серцевий м’яз", - додала вона.

Як повідомлялося, Сенцов дорікнув владі України і особисто омбудсмену Людмилі Денісовій за те, що вони "закінчили активну кампанію підтримки українських політв'язнів".

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців.

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування