МЗС РФ користується забороненим Telegram і протиріч не бачить

П'ятниця, 20 липня 2018, 14:01

Міністерство закордонних справ Росії користується забороненим у державі Telegram, заявляючи, що "блокування поширюється на сам месенджер, але не на роботу в ньому".

Про це в інтерв’ю "Комерсанту" заявила представниця відомства Марія Захарова.

"Я не бачу тут протиріччя. Рішення суду було про що?.. Про блокування самої платформи, але не каналів", – сказала Захарова.

За її словами, МЗС консультувалось з цього приводу з Роскомнадзором і отримало "всі необхідні роз'яснення з цього приводу".

"На роботу в самому Telegram заборона не поширюється", – стверджує речниця міністерства.

Водночас, Захарова розповіла, що особисто "перестала користуватися цим месенджером, просто тому що він став працювати зі збоями".

Вона допускає, що відомство з таких самих причин може залишити Telegram.

В 2016 році до російського закону "Про протидію тероризму" були внесені зміни, які передбачали зобов’язати "організаторів поширення інформації" в Інтернеті надавати ключі для декодування повідомлень користувачів.

Через відмову співпрацювати Роскомнадзор грозився заблокувати Telegram.

13 квітня 2018 року Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за відмову передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

16 квітня 2018 року Російські провайдери в понеділок, 16 квітня, почали блокувати месенджер Telegram на території Росії.

У Росії після цього проходили акції на підтримку месенджера.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...