Смертельне ДТП на трасі Київ-Чоп: Поліція затримала власника авто

Субота, 21 липня 2018, 13:14
Смертельне ДТП на трасі Київ-Чоп: Поліція затримала власника авто

Правоохоронці затримали власника маршрутного автобусу, за участю якого 20 липня сталася ДТП на трасі Київ-Чоп. 

 Про це 21 липня повідомили в обласному управлінні Нацполіції. 

"У ході першочергових заходів поліції із розслідування ДТП було проведено ретельний огляд місця події та тіл загиблих, вилучено обидва транспортні засоби-учасники ДТП та призначено експертизу їх технічного стану, опитано водія вантажівки, очевидців та потерпілих, рідних загиблого водія мікроавтобусу", - повідомили у поліції. 

Встановлено, що водій маршрутного автобусу сполученням Київ – Рівне, рухаючись у напрямку Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою "DAF" з напівпричепом, що їхала у попутному напрямі попереду у крайній правій смузі під керуванням жителя Тернопільщини, 1981 р.н.

За даними правоохоронців, наразі вже встановлено низку порушень вимог щодо технічного стану маршрутного автобусу, що здійснював перевезення людей.

"Відтак у порядку ст. 208 КПК затримано власника транспортного засобу, 41-річного жителя Рівненської області. Слідчо-розушкові заходи тривають", - зазначили у НП. 

Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ст. 287 КК (Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації). 

Нагадаємо, ДТП за участі маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки трапилася вранці 20 липня на 127-му км дороги Київ-Чоп поблизу с.Глибочиці Житомирської області. Внаслідок аварії загинули 10 осіб та 9  отримали травми різного ступеню тяжкості.

21 липня у поліції оприлюднили дані постраждалих та загиблих у смертельній ДТП, серед них - 5 дітей. 

В МВС провели термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах, а в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування