Власнику автобуса, що спричинив ДТП на Житомирщині, повідомили про підозру

Субота, 21 липня 2018, 23:49

На Житомирщині повідомлено про підозру власнику автобуса, водієм якого спричинено ДТП, що призвела до загибелі 10 осіб на трасі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця.

Про це повідомляє в суботу прокуратура Житомирської області.

"Власнику автобуса, водієм якого спричинено зіткнення, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 287 КК України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації)", - зазначили в прокуратурі.

Розслідуванням установлено, що автобус марки D Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який у порушення Правил дорожнього руху не забезпечив технічний стан транспортного засобу та його обладнання вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, а також правил технічної експлуатації, та допустив до керування водія, який перебував у стані стомлення.

20 липня цю особу затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, ДТП за участі маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки трапилася вранці 20 липня на 127-му км дороги Київ-Чоп поблизу с.Глибочиці Житомирської області. Внаслідок аварії загинули 10 осіб та 9  отримали травми різного ступеню тяжкості.

21 липня у поліції оприлюднили дані постраждалих та загиблих у смертельній ДТП, серед них - 5 дітей. 

В МВС провели термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах, а в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування