Суддя у справі Кернеса поскаржився в ГПУ на тиск та погрози

Вівторок, 24 липня 2018, 16:53

Суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов, який слухає справу мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, надіслав скаргу до Генпрокуратури про тиск та погрози з боку потерпілої сторони і активістів.

Про це свідчить копія його листа-скарги, опублікована на сайті Вищої ради правосуддя.

За словами Антонова, адвокат, потерпілий та громадські активісти "грубо втручаються в судову діяльність", впливаючи на суддю за допомогою засобів масової інформації, пікетів і погроз.

"Такий вплив проявляється в різноманітних формах, а саме: організація кампаній у засобах масової інформації стосовно судді особисто та його близьких родичів, пікетування роботи суду, публічне обговорення судових процесів і крики-погрози судді до ухвалення ним рішення, вимоги прийняти те чи те рішення, погрози фізичного впливу", - пише суддя.

 
Андрій Антонов

Як приклад він наводить заяви адвоката та потерпілого, які ті зробили після судового засідання 25 червня.

"Адвокатом та потерпілим були зроблені повідомлення у соцмережі Фейсбук та в інтерв'ю для ЗМІ про те, що суддя Антонов діє за вказівкою президента України і майбутнє рішення вже передбачуване і не на користь потерпілих, оскільки обвинувачений відкрито підтримав кандидатуру Петра Порошенка на майбутніх виборах, а у судді Антонова призначено кваліфікаційне оцінювання на 30 липня і саме проходженням чи не проходженням переатестації його шантажують", - скаржиться суддя.

Крім нього самого, стверджує Антонов, тиск чиниться також на його суддю-брата та колишнього суддю - батька.

У зв'язку цим Антонов просить Вищу раду правосуддя та Генеральну прокуратуру "вжити заходів реагування".

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку євромайдан в Харкові. У той же день депутат Харківської облради від ВО "Батьківщина" Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю" Національ".

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у викрадені людини, катуванні та погрозі вбивством.

Меру Харкова і його охоронцям загрожує до 15 років ув'язнення.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Кернес припускає, що його справу можуть закрити.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...