Дехто переходить межі допустимого: Прокурори САП стали на захист Холодницького

Середа, 25 липня 2018, 22:59

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили про тиск на КДКП через розгляд висновку щодо очільника САП Назара Холодницького.

Відповідну заяву із підписами 33 прокурорів опубліковано на офіційній сторінці САП у Фейсбук.

Прокурори звертаються до голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського.

"Колектив прокурорів САП не може залишатися осторонь ситуації, яка склалася навколо розгляду вказаного питання очолюваною Вами комісією, адже вона так чи інакше стосується кожного з нас", - йдеться у заяві.

Вони заявляють, що "підвищена увага" окремих політиків і громадських діячів "уже перейшла межі допустимого".

Як приклад наводиться стаття ЦПК, опублікована у середу на "Українській правді". У статті "Генерале Холодницький - на вихід" ЦПК звинуватив антикорупційного прокурора в "злитті" ряду резонансних справ та виссловив переконання, що у випадку, якщо Холодницький не буде звільнений, ця практика продовжиться.

Прокурори у своїй заяві стверджують, що під засідання КДКП, яке повинне відбутися в четвер 26 липня, "окремі особи намагаються скомпілювати увесь перелік своїх претензій до САП, який накопичився у них за час діяльності Спеціалізованої прокуратури, незалежно від того, чи є ці претензії предметом розгляду комісії, і використати його як привід переконати комісію прийняти рішення про звільнення керівника прокуратури".

"Колектив прокурорів САП не може сприйняти цього інакше, як тиск – не стільки на керівника САП, скільки на кожного з нас", - йдеться в заяві.

Прокурори закликають усіх утриматися від тиску на членів КДКП.

Вони висловили впевненість, що дисциплінарні скарги ГПУ та директора НАБУ будуть розглянуті у суворій відповідності до вимог закону та кодексу професійної етики прокурорів.

Як відомо, активісти закликають керівництво Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів допустити представників ЗМІ та громадськості на засідання комісії 26 липня, де розглядатимуть справу прокурора САП Назара Холодницького.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

У травні Холодницький заявив, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ.

Згодом Луценко заявив, що КДКП вирішить долю керівника САП 24 липня.

У підготовленому, але ще не ухваленому висновку комісії прокурорів щодо керівника САП Назара Холодницького рекомендується накласти на нього догану та не звільняти.

Активісти обурились, що комісія прокурорів збирається пожаліти Холодницького.

Читайте також: Злочин без кари. Висновок у справі Холодницького та Пішов у напад. Як Холодницький захищатиметься від Ситника з Луценком