Активісти вимагають публічного засідання комісії щодо Холодницького

Середа, 25 липня 2018, 14:15

Активісти закликають керівництво Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів допустити представників ЗМІ та громадськості на засідання комісії 26 липня, де розглядатимуть справу прокурора САП Назара Холодницького.

Як повідомляє сайт ЦПК, відповідне відкрите звернення до КДКП підписали Центр протидії корупції, Автомайдан та Небайдужі.

Активісти звертають увагу, що рішення комісії проводити засідання в закритому режимі порушують Конституцію та низку інших законів.

"Відповідно до закону "Про прокуратуру", засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів проводяться відкрито і гласно, крім випадків, установлених законом", - йдеться у зверненні.  

Активісти нагадують, що рішення про закриття засідання ухвалюється в кожному конкретному випадку і стосується розголошення таємниці, що охороняється законом.

"У випадку з засіданням щодо справи Назара Холодницького – вся інформація, яка розглядатиметься на засіданні, є у публічному полі", - наголосили у зверненні.

Голова правління ЦПК Віталій Шабунін додав, що закриття засідання від представників ЗМІ та громадськості означатиме грубе порушення законодавства.

"Якщо це буде зроблено, то виключно, щоб ухвалити потрібне всім політичне рішення про збереження Холодницького на посаді", - сказав Шабунін.

Як повідомлялося, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

У травні Холодницький заявив, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ.

Згодом Луценко заявив, що КДКП вирішить долю керівника САП 24 липня.

У підготовленому, але ще не ухваленому висновку комісії прокурорів щодо керівника САП Назара Холодницького рекомендується накласти на нього догану та не звільняти.

Активісти обурились, що комісія прокурорів збирається пожаліти Холодницького.

Читайте також: Злочин без кари. Висновок у справі Холодницького та Пішов у напад. Як Холодницький захищатиметься від Ситника з Луценком

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...