Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сюмар пояснила звідки у її матері будинок під Києвом

Понеділок, 30 липня 2018, 04:01

Народна депутатка Вікторія Сюмар наполягає, що земельні ділянки на Київщині були придбані її мамою Лідією Мельник на власні кошти, а з будівництвом будинку на 200 м.кв. їй допомогли діти.

Про це Сюмар написала на своїй сторінці у facebook, опублікувавши на підтвердження своїх слів фото довідок про доходи матері і дані з техпаспорту будинка.

"Отож, конкретно і з усіма цифрами - ділянки були куплені моєю матір"ю як залогові у банку у 2015 році за 330тис.грн., що на той момент складало біля 15 тис доларів, або біля 320 доларів за сотку", - повідомила Сюмар. 

Вона наполягає, що вартість ділянок відтоді не змінилася.

За словами Сюмар, на придбання ділянок вистачило доходів її матері (пенсія і зарплата), які за кілька років склали 35 тисяч доларів. Крім того, стверджує депутатка, вона продала квартиру в Погребищах перед тим.

 
 

Будинок, зведений на ділянці, згідно із документами, має площу 202 м.кв. Сюмар розказала, що він побудований за каркасною технологією і має три спальні і загальну залу.

 
 

"Для будівництва будинку за каркасною технологією мама найняла прораба з Погребища, будівельники звідти коштують значно дешевше", - стверджує Сюмар, наводячи як приклад рекламу будівництва будинку за цією технологією вартістю майже 853 тисячі гривень за вдвічі меншу площу.

Вона наполягає, що на опублікованих Громадським рухом ЧЕСНО фотографіях зображено інший маєток, а не її матері.

Депутатка також додала, що минулого року вона отримала компенсацію від колишнього чоловіка (біля мільйона гривень) і допомагала матері з будівництвом.  

"Все це буде вказано в моїй наступній декларації за цей рік, бо будинок лише зараз здається в експлуатацію", - запевнила Сюмар. 

Раніше повідомлялось, що громадські активісти виявили у матері народної депутатки Вікторії Сюмар Лідії Мельник земельні ділянки у півгектари та будинок на Київщині, які не відповідають її доходам.

За інформацією джерел Громадського руху у Державній фіскальній службі, мати Сюмар з 1997-го працювала у Погребищенській державній насіннєвій інспекції до моменту її ліквідації у 2013 році.

Вікторія Сюмар - заступник голови депутатської фракції "Народний фронт".

Згідно з декларацією, вона володіє квартирою у Києві у понад 100 кв.м, вартістю майже у 800 тисяч гривень та автомобілем Volvo за 1,2 млн грн.

Готівкою Сюмар задекларувала 87 тис. доларів і 2,8 млн гривень.

До того, як стати народним депутатом, вона не займалась бізнесом.

Сюмар була членом наглядової ради фонду "Відродження", одним із засновників журналістської кампанії "Стоп Цензура", головою громадської спостережної ради телеканалу "Інтер" та одним із засновників громадської кампанії "Чесно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування