Кремль спробує грати на темі заручників і Донбасу під вибори – Геращенко

Понеділок, 30 липня 2018, 14:16

Російська влада може використати теми звільнення заручників і відновлення миру на Донбасі під час кампанії з виборів президента України у своїх інтересах.

Так думку висловила представниця Україні в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

Вона зазначила, що раніше говорила в інтерв‘ю "Укрінформу", що президент РФ Володимир Путін використовує українських заручників "як той козир у кишені, який він готовий викласти на стіл", а "просто так" не збирається віддавати їх чи обмінювати на 36-х.

"Сьогодні ці відчуття (що Путін використовуватиме тему заручників в українській виборчій кампанії – ред.) ще гостріші. Тема "важная и актуальная" для суспільства, й Кремль буде її розігрувати по повній", – написала Геращенко.

Їй прикро, що долі людей стають "цинічним інструментом для впливу на український політичний ландшафт".

"Це ми дуже гостро відчули й на останній зустрічі в Мінську", – зазначила Геращенко.

"Тим не менше, ще раз направили листа РФ, цього разу від обмудвумен Людмили Денисової її візаві Тетяні Москальковій з пропозицією зустрітися на полях Мінська в будь-який зручний для росіян час, аби реалізувати, нарешті, високі домовленості президентів Порошенка і Путіна щодо гуманітарного обміну візитами і моніторингу умов утримання в‘язнів. І, ключове – аби розблокувати процес звільнення", – завила вноа.

Геращенко нагадала: "З березня ми не отримали жодної відповіді від РФ на пропозицію віддати їм 36 росіян. Також було відкинуто в рамках Мінська всі наші пропозиції щодо продовження звільнення українців з окупованих територій".

"Все це наводить на думку, що Кремль чекатиме старту української виборчої кампанії і потім спробує грати не лише на темі заручників, але й більш широко – Донбасу, війни і миру, підштовхуючи до "прямих переговорів" з ОРДЛО і демонструючи прихильність до певних кандидатів і партій, готових розмовляти на умовах Кремля, а не з позиції України", – заявила політик.

Те, що робить нинішня українська влада, за її словами, дратує Кремль.

Як відомо, до переговорів про звільнення заручників активно залучений Віктор Медведчук, який є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Днями народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що Віктор Медведчук прийняв запрошення очолити в його партії напрямок із "відновленню миру" з РФ.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
16:27
Рада дозволила АРМА купувати військові облігації за арештовану валюту
Усі новини...