У Росії не бачать умов для нової зустрічі в "нормандському форматі"

Понеділок, 30 липня 2018, 14:47

У Росії не бачать умов для нової зустрічі глав України, Німеччини, Франції та РФ, поки не відбудеться розведення озброєнь у трьох населених пунктах і не запрацює "формула Штайнмайєра".

Про це заявив 30 липня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє ТАСС.

"Поки що така суто конкретна домовленість перших осіб держав "нормандської четвірки" по трьох конкретних населених пунктах (де має бути здійснено розведення озброєнь - ред.) не буде виконана, проводити черговий саміт буде не дуже добре для репутації "нормандського формату", - сказав він.

Лавров заявив, про те, що вже два з половиною роки гальмується виконання "формули Штайнмайєра".

Він додав, що ідея проведення саміту "четвірки" висловлювалася Францією і Німеччиною минулого тижня, де він був з візитом.

Запропонована наприкінці 2015 року тодішнім главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром формула врегулювання конфлікту на Донбасі передбачала надання спочатку тимчасового статусу окупованій території, а потім, після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на території самопроголошених "ЛНР/ДНР" приблизно через два місяці, надання і постійного статусу цим територіям.

Зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" відбулась 11 червня в Берліні.

За підсумками зустрічі глава МЗС України Павло Клімкін висловив переконання, що миротворчі сили ООН мають отримати реальний мандат щодо роззброєння незаконних збройних формувань та пошуку прихованої важкої зброї на території окупованого Донбасу.

Лавров в черговий раз вимагав розведення сил у Станиці Луганській і фіксації "формули Штайнмайера".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News