Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: "Референдум" на окупованій землі – все одно, що лекція для жуків

Вівторок, 31 липня 2018, 16:00
Турчинов: Референдум на окупованій землі – все одно, що лекція для жуків

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відкинув можливість проведення "референдуму" на окупованій частині Донбасі.

Про це він заявив журналістам у Києві, трансляцію вів телеканал "112 Україна". 

"Росія має своє трактування мінських угод і "формули Штайнмаєра", фактично вони свою деструктивну позицію маскують під будь-які назви, зокрема пропозицію про проведення референдуму", – сказав Турчинов.

"Вибачте, це провокація і нісенітниця. Проводити референдум на окупованих територіях Криму і Донбасу – це все одно, що читати лекцію колорадським жукам про необхідність збереження врожаю", – заявив секретар РНБО.

Він наголосив, що це ніколи не буде сприйнято Україною.

"Спочатку має відбутися повна деокупація і тільки після цього можуть бути задіяні політичні механізми реінтеграції цих територій до конституційного поля України", – сказав секретар РНБО.

За його словами, Росія вздовж кордону України готує свої сили до активних військових дій, тому треба бути готовими до "масштабної провокації" щодня.

Турчинов також не виключив агресивних дій Росії в тому випадку, якщо результат українських виборів її не задовольнить.  

Раніше ЗМІ дізналися, що президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Гельсінкі запропонував провести "референдум" на Донбасі щодо статусу невизнаних "республік".

У Білому домі та в Україні заявили про неприйнятність таких пропозицій.

Згодом Путін сказав, що ідея "референдуму" ще потребує доопрацювання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування