Націоналісти побили заступника голови "Розумної сили"

П'ятниця, 6 липня 2018, 16:48
Націоналісти побили заступника голови Розумної сили

Представники націоналістичної організації С14 у Києві побили заступника голови партії "Розумна сила" Олександра Савченка.

Про це він повідомив у Facebook.

Савченко розповів, що планував провести збори політичної партії в будинку Торгово-промислової палати, але в приміщення ввірвалися радикали С14 і побили його.

"До нас, на реалізовані збори, ввірвалися організація С14 і почали провокувати, громити, зрізати ножами наші банери, символіку і, фактично, побили мене, того єдиного, хто прийшов раніше, щоб почати підготовку до виступу", - сказав він.

Савченко також обурився, що організація не соромиться офіційно проявляти агресію, не боячись правоохоронних органів і кримінальної відповідальності.

На сайті партії повідомляється, що націоналістів було близько 30 осіб.

На сторінці С14 у соцмережі Facebook націоналісти заявили, що "провідали збори партії "Розумна сила" екс-міністра МВС часів Януковича Віталія Захарченка".

На їх думку в "Розумній силі" головні партійці одіозні корупціонери та злочинці з системи МВС.

С14 заявили, що Савченко сам спровокував "неетичні дії", бо почав матюкатися.

 
ФОТО: С14

В організації також пообіцяли, що С14, Традиція і Правий сектор і надалі будуть "долучатися до заходів сепарських екс-ментів".

Як відомо, партія "Розумна сила" фігурує у справі інсценованого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Борис Герман, підозрюваний в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка, на суді заявив, що партія "Розумна сила" фінансується приватним фондом Путіна.

 
ФОТО: С14

Також партію багато що пов’язує з Донецьком та екс-правоохоронцями, які втратили посади після зміни влади. Проте прямі зв’язки з посадовцями-втікачами та фінансування з Росії у відкритих джерелах не прослідковуються.

Лідером партії є Олександр Соловйов. Сам він розповідає, що 20 років працював у правоохоронних органах. З біографії на сайті партії відомо, що Соловйов починав на Донеччині у Красноармійському (нині – Покровськ) райвідділі міліції.

Радником голови партії є Григорій Мамка, якому закидають провал розслідування важливих справ, зокрема, про шахрайство олігарха-втікача Сергія Курченка.

Судячи з партійних звітів, розміщених на сайті НАЗК, у 2017-му році партія "Розумна сила" отримала 1 мільйон 366 тисяч гривень внесків. З них 1,264 млн. – від фізичних осіб, переважно від заступника голови партії Олександра Савченка. 102 тис. надійшло від юридичних осіб. Уся сума – від ТОВ "Аудиторська фірма Баланс", власник якої Володимир Купченко має донецьку реєстрацію.

Партія "Розумна сила" причетна також до проведення у листопаді 2017-го Форуму нацменшин, який викликав гучний скандал.

Захід мав пройти під егідою "Розумної сили", але тривав менше 20 хвилин. Його зірвали кілька "невідомих у чорному", які називали форум "шабашем сепаратистів".

У партії подібні звинувачення відкидають.

Детальніше про результати розслідування УП щодо громадських об’єднань в Україні, які Росія може використати в своїх цілях читайте в матеріалі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News