Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На фестивалі у Києві соліст гурту "Бумбокс" нагадав про Сенцова

Неділя, 8 липня 2018, 00:14

На київському фестивалі Atlas Weeekend 7 липня соліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк нагадав про незаконно ув'язненого в РФ режисера Олега Сенцова, який у травні оголосив голодування з вимогою до влади Росії відпустити усіх утримуваних українців.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Хливнюк нагадав, що Сенцов голодує 55 днів та попросив розповісти про це тим, хто не знає про процес.

Під час виступу гурту на сцені показували фото політв'язня.

Раніше незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов повідомив, що почувається "не так прекрасно, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам".

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити усіх утримуваних українців.

Наприкінці червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова у колонії Лабитнангі, де його утримують, і заявила: стан українського режисера в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

У свою чергу український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що не вірить словам Москалькової про стан здоров'я українських політв'язнів і зокрема Сенцова. На зустріч з українцем Денісову не допустили

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, політв'язня примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день "закачують вітамінні коктейлі".

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...