Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Сенцова годують білково-вітамінною сумішшю, закачують вітамінні коктейлі

Неділя, 1 липня 2018, 23:08
Адвокат: Сенцова годують білково-вітамінною сумішшю, закачують вітамінні коктейлі

Незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування з 16 травня, примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день "закачують вітамінні коктейлі".

Про це адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив 1 липня в ефірі програми "Завтра" на телеканалі "112 Україна".

За його словами, про можливість будь-якого годування Сенцова йшлося у розмові з начальником медчастини колонії лише після того, як у нього "настане друга криза".

"На 26 день голодування у нього була перша криза, і вони (медчастина - ред.) визначили, що якщо буде друга, то буде обговорюватися питання з годуванням. Годування - білково-вітамінна суміш, схожа на дитяче харчування", - повідомив Дінзе.

Адвокат також повідомив, що востаннє був у Сенцова тиждень тому.

"Він перебуває в стабільному стані. Дуже блідий, трохи "пригальмовує", мозок не отримує достатньо поживних речовин і ... досить погано міркував. Він намагається перебувати у медчастині, в основному лежати і не ходить як правило - каже, що це досить важко і енергозатратно", - повідомив адвокат.

Дінзе зазначив, що за словами самого Сенцова, "до нього кожен день приходять люди у погонах - не менше полковника - і переконують знятися з голодування, цей цирк йде по колу практично кожен день з ранку до вечора".

"Усі їхні візити спрямовані на те, щоб подивитися, проконтролювати, як він, які процедури ... Ніякої конкретики вони не пропонують", - повідомив адвокат.

Він також повідомив, що з ФСВП РФ до Сенцова "вже двічі приїжджали лікарі, які контролювали його стан і вітамінні коктейлі, які йому "закачуються" кожен день".

"Крапельниці", - уточнив Дінзе.

Також він додав, що з російським омбудсменом у нього немає ніякого зв'язку і до нього з боку Тетяни Москалькової ніхто і ніколи не звертався.

"Не дзвонили і не цікавилися, чи потрібна якась допомога", - додав адвокат.

Чи є прізвище Сенцова у списку 23 осіб, на яких Україна готова обміняти 23 росіян, про що днями заявила український омбудсмен, Дінзе зазначив: "Це на рівні політичних переговорів ... Стороні захисту про це не повідомляють нічого з цього приводу, я можу тільки здогадуватися".

Незаконно засуджений в РФ Олег Сенцов, якого утримують у колонії "Білий Ведмідь" у Лабитнангі (РФ), з 16 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.

28 червня український омбудсмен Людмила Денісова вчергове не змогла потрапити до колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, щоб відвідати Олега Сенцова. 

Омбудсмен заявила, що поінформує міжнародні організації про порушення Росією міжнародних конвенцій, її мандату як омбудсмена та домовленостей президентів через недопуск до українських політв'язнів у Росії.

Також Денісова повідомила, що Україна готова передати Росії 23 засуджених росіян в обмін на 23 українців, які утримуються в РФ.

У Кремлі визнали, що у переговорах щодо відвідування в РФ утримуваних осіб "є труднощі".

Російський кінорежисер Олександр Сокуров звернувся з відкритим листом до президента України Петра Порошенка та Папи Римського, в якому закликав "зробити все, щоб звільнення Олега Сенцова стало неминучим".

Разом з тим з проханням до Путіна про помилування Сенцова звернувся Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, на що у Кремлі відповіли, що помилувати Сенцова на підставі цього прохання не можуть.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування