Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 9 липня 2018, 21:09

Учасниця нападу на "кіборга" отримала умовний термін, в Дніпрі застрелили людину, Вукоєвича звільнили за "Слава Україні" - новини, які обговорювали 9 липня.

Про напад на "кіборга". Подільський районний суд Києва засудив до 3 років позбавлення волі умовно Катерину Лапінську за причетність до нападу на ветерана АТО Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Про надзвичайні події. У Дніпрі на вул. Кодацький Узвіз в ніч на понеділок сталася стрілянина, внаслідок якої загинув 31-річний чоловік.

Про ЦВК. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що депутати пропонують на законодавчому рівні збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, щоб усі запропоновані 14 кандидатів отримали посади.

Про БПП. Також Парубій заявив, що не чув про те, що фракція "Блок Петра Порошенка" планує вийти із коалії.

Про Хорватію та "Слава Україні". Огнена Вукоєвича звільнили з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахували зі складу делегації на ЧС-2018 через відео з вигуком "Слава Україні!"

А посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа гасло "Слава Україні" назвали "націоналістичним".

Про затримані судна. 9 липня Федеральна служба безпеки Росії затримала в Азовському морі 7 торгівельних суден, що йшли до України. Мова йде про судна з Румунії, Хорватії, Швейцарії,  Туреччини, Лівану, Єгипту та України. 

Речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що Росія не затримувала жодних суден, а лише зупиняла для огляду, що є законним.

Про Британію. Борис Джонсон пішов у відставку з посади міністра закордонних справ Великої Британії, ставши третім міністром за 24 години, який покинув уряд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування