У Сенцова влаштували багатогодинний медичний консиліум – журналіст

П'ятниця, 10 серпня 2018, 18:11

У політв'язня в РФ українського режисера Олега Сенцова провели тривалий консиліум за участю лікарів.

Про це повідомила у Facebook російський журналіст Вікторія Івлєва.

"Сьогодні у нього був багатогодинний консиліум із запрошенням лікарів з місцевої лікарні", - написала вона.

За словами Івлєвої, в Лабитнангі, як і раніше, знаходиться єпископ Григорій Міхнов-Вайтенко, який домагається зустрічі з Сенцовим.

"У суботу та неділю побачення за розпорядком колонії заборонені, але єпископ не залишає надії потрапити до Олега на початку тижня, якщо за вихідні дні не відбудеться якогось неймовірного дива", - каже журналістка.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у п'ятницю президент Франції Емманюель Макрон спитав про здоров'я Сенцова у президента РФ Володимира Путіна під час їхньої телефонної розмови. Той пообіцяв йому "незабаром" надати цю інформацію.

При цьому французький лідер закликав Росію знайти "гуманітарне рішення" щодо Сенцова.

Водночас спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер написав у Twitter, що закликає Росію терміново звільнити українського режисера Олега Сенцова.

"Росія повинна звільнити Олега Сенцова, перш ніж на її руках буде ще одна смерть", - йдеться у твіті.

Волкер припустив, що "визнання" свідків у справі Олега, швидше за все, були отримані під тортурами. "Росія повинна бути краще це", - зазначив він.

Як повідомляв адвокат Дмитро Дінзе, в Олега Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

При цьому у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про "задовільний" стан здоров’я Сенцова. 

8 серпня двоюрідна сестра Сенцова Наталя Каплан заявила, що політв’язень передав їй листа, де написав, що кінець близький. 

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня, вимагаючи від влади Росії відпустити всіх українських політв'язнів.

Сенцова затримали в анексованому Криму 10 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів і засудили до 20 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування