Кримський "депутат" пішов на угоду і отримав умовний термін

Понеділок, 13 серпня 2018, 15:34

Суд дав 5 років позбавлення волі умовно депутату підконтрольної Кремлю "Євпаторійської міської ради" Сергію Осьмініну, обвинуваченому у посягання на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє "Крим Реалії" з посиланням на прокуратуру Автономної республіки Крим.

Зазначається, що Осьмінін уклав угоду зі слідством.

"Деснянським районним судом Києва затверджено угоду про визнання винуватості, укладену з прокуратурою Автономної Республіки Крим з громадянином України – депутатом так званого незаконно створеного органу "Євпаторійська міська рада", – йдеться в повідомленні.

За посягання на недоторканність держави "депутату" призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю в 3 роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

У Прокуратурі уточнили, що умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які відповідно до Кримінального кодексу України обтяжують покарання.

Осьмініна затримали 3 квітня 2018 року у пункті пропуску "Чаплинка" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

До анексії він був депутатом від "Партії регіонів". Осьмінін також є засновником та керівником ТОВ "Машсервіс", яке після анексії зареєструвалось в Росії.

27 липня прокуратура повідомила, що направила до суду обвинувальний акт щодо Сергія Осьмініна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News