Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Путіна відповіли матері Сенцова

Вівторок, 14 серпня 2018, 22:29
У Путіна відповіли матері Сенцова
Фото radiosvoboda.org

Щоб розпочати процедуру помилування українського політв'язня Олега Сенцова, він сам має звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.

Про це йдеться у відповіді Управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ матері Сенцова, повідомляє "Громадське".

В Адміністрації Путіна заявили, що прохання матері Олега Людмили Сенцової переслали до т.в.о. губернатора Ямало-Ненецького округу для його попереднього розгляду.

"Разом з тим пояснюємо, що відповідно до Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації,…процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, в якій він звертається до президента РФ у письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання", - йдеться у відповіді.

У Путіна також зазначили, що остаточне рішення про помилування ухвалює президент Росії.

Сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що ця відповідь свідчить, що Олега звільняти не збираються.

"Реакція матері на це досить непогана. Мені здається, що вона просто не усвідомила суть документа. Ми з адвокатом будемо думати, що робити далі. Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються", - сказала Каплан.

Вона нагадала, що в АП Сенцова досі називають громадянином Росії і "дали зрозуміти, що прохання матері (про помилування – ред.) не спрацювало".  

 

Як повідомлялося, 13 липня, у 42-й день народження Сенцова, мати Олега звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина.

9 серпня стало відомо, що лист матері Сенцова з проханням про його помилування надійшов до Адміністрації президента РФ, але реакції поки немає.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, станом на 7 серпня у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Сенцов написав двоюрідній сестрі Наталій Каплан, що "кінець близько".

Пізніше Каплан заявила, що за Олегом терміново треба відправити медичний літак.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ, – і тримає його уже 93-й день. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування