Мати Сенцова попросила Путіна помилувати її сина

П'ятниця, 13 липня 2018, 10:06
Мати Сенцова попросила Путіна помилувати її сина

Мати режисера Олега Сенцова, засудженого до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, попросила президента Росії Володимира Путіна помилувати її сина.

Клопотання Людмили Сенцової опублікувала радіостанція "Ехо Москви".

"Шановний Володимире Володимировичу! Я звертаюся до вас з проханням про помилування мого сина Олега Геннадійовича Сенцова, 1976 р.н., засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терористичного співтовариства", - пише мати ув'язненого.

Вона додала, що знає сина "як мирного громадянина і людину, захоплену своєю професією – кінорежисурою".

"Не буду вас переконувати в невинуватості Олега, хоча сама в це вірю. Просто скажу, що він нікого не вбивав. Він уже відсидів чотири роки у в'язниці. Його чекають діти, молодший син страждає аутизмом. Їм погано без нього. Вони ніколи не будуть щасливі без батька", - написала Сенцова.

Вона закликала Путіна "проявити милосердя і помилувати Олега Сенцова, не губити його життя і життя його близьких".

"Ми чекаємо його вдома", - підсумувала мати засудженого.

Як повідомляє РБК, прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков пообіцяв, що влада розгляне прохання матері Сенцова про помилування сина.

"Воно не залишиться без уваги", - сказав він, зазначивши, що йому невідомо, чи надійшло уже це звернення в адміністрацію президента.

При цьому Пєсков додав, що законодавство Росії передбачає, що прохання про помилування повинен писати засуджений.

Як повідомлялося, Олег Сенцов відбуває покарання в колонії "Білий ведмідь" в Лабитнангі.

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити усіх утримуваних українців.

Наприкінці червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова у колонії Лабитнангі, де його утримують, і заявила: стан українського режисера в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

У свою чергу український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що не вірить словам Москалькової про стан здоров'я українських політв'язнів і зокрема Сенцова. На зустріч з українцем Денісову не допустили

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, політв'язня примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день "закачують вітамінні коктейлі".

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

13 липня Сенцову виповнюється 42 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...