Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ оскаржила закриття справи щодо Кернеса

Четвер, 16 серпня 2018, 17:40
ГПУ оскаржила закриття справи щодо Кернеса

Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави про закриття справи щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Про це повідомляє речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"16 серпня Генпрокуратура встановленим порядком подала апеляційну скаргу до Київського районного суду м. Полтава на рішення цього суду про закриття справи стосовно Кернеса", – пише він у Facebook.

Кернеса та двох його охоронців обвинувачували у викраденні та катуванні двох активістів Євромайдану.

Як повідомлялося, 10 серпня Київський райсуд Полтави закрив справу щодо харківського міського голови і його охоронців щодо катування людей.

Рішення оголосив суддя Київського райсуду Полтави Андрій Володимирович Антонов.

На судове засідання не з'явилася сторона обвинувачення. Суд розцінив неявку прокурорів на дебати як відмову від звинувачення і закрив справу.

Заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська повідомила, що прокуратура відкрила провадження щодо незаконності рішення про закриття "справи Геннадія Кернеса".

На засіданні 13 серпня Рада суддів заступилася за суддю Антонова.

Генеральна прокуратура заявила, що не буде притягати до відповідальності прокурорів, які не з'явилися до суду на дебати у вказаній справі. У ГПУ наголосили, що не відмовлялись від обвинувачення і повідомляли в суд про лікарняні, на яких перебували прокурори.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування