Медведчук звинуватив Денісову у зриві переговорів щодо Сенцова

Субота, 25 серпня 2018, 15:29

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук вважає, що на сьогодні переговори про звільнення політв'язня Олега Сенцова не ведуться через дії уповноваженої з прав людини Людмили Денісової.

Про це він заявив в інтерв'ю каналу "112 Україна".

"Я не знаю, хто веде сьогодні переговори щодо Сенцова, мною вони велися кілька місяців тому. І були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається сьогодні - я бачу, що ці переговори не ведуться... Було прохання президента України такі переговори проводити - і я їх проводив. Минулого року і цього", - розповів Медведчук.

За його словами, зараз у переговорах "зроблена зупинка".

"Чому? Тому що почалися розборки між уповноваженими з прав людини - Денісової і Москалькової. Я не вважаю правильним те, як поводиться пані Денісова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні...", - зазначив Медведчук.

Він висловив думку, що "будь-який тиск на РФ і керівництво Росії є контрпродуктивним".

"Звернення і вимоги через міжнародні організації до РФ, на жаль, навряд чи вплинуть. Треба вести переговори з РФ, треба пропонувати когось натомість, кого Україна може звільнити, щоб звільнити тих, чиєї свободи ми бажаємо, і тих, хто сьогодні перебуває в умовах утримання під вартою в РФ", - вважає кум президента Росії Володимира Путіна.

При цьому, відповідаючи на запитання ведучого, чи повернеться Сенцов додому, Медведчук відповів: "Звичайно, приїде".

Раніше журналісти повідомили, що новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов’язаний із Медведчуком.

Після цього телеканал повідомив, що запускає нову програму "Велике інтерв’ю з великим політиком", першим гостем якої стане кум президента Росії Віктор Медведчук.

Журналістка Наталія Седлецька у Facebook написала, що "112" в односторонньому порядку розірвав співпрацю з Радіо Свобода.

Крім того, як йдеться у дослідженні ІМІ, протягом липня 2018 року найбільше матеріалів з ознаками замовності в інтернет-ЗМІ стосувались Медведчука та УПЦ (МП).

У кінці липня Медведчук прийняв запрошення вступити в партію "За життя" Вадима Рабіновича і очолити напрямок щодо "відновленню миру" з Росією.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У червні цього року уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій кілька разів відмовили у зустрічі з Сенцовим.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування