Архієпископу Клименту відмовили у помилуванні Сенцова

Понеділок, 27 серпня 2018, 23:20

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент вкотре отримав відмову від російської влади помилувати політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" з посиланням на відповідь комісії Ямало-Ненецького автономного округу на особисте звернення архієпископа Климента до президента РФ.

У документі сказано, що для початку процедури помилування український політв'язень Олег Сенцов повинен самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням у письмовій формі і передати його адміністрації виправної установи, в якому він знаходиться.

Чиновники посилаються у відповіді на указ президента РФ №1500 від 28 грудня 2001 року "Про комісії з питань помилування на територіях суб'єктів Російської Федерації".

"За підсумками розгляду (заяви, вироку і характеристик на ув'язненого, - ред.) складається висновок про доцільність застосування помилування і передається губернатору Ямало-Ненецького автономного округу. Губернатор округу на підставі матеріалів і висновків Комісії приймає власне рішення і вносить подання президенту Російської Федерації про доцільність застосування помилування до даного засудженого", - йдеться у документі.

Архієпископ Климент повідомив правозахисникам, що отримав аналогічну відповідь на прохання прискорити розгляд звернення матері Олега Сенцова про помилування сина, яке він відправив 8 серпня в комісію про помилування Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

У липні 2018 року архієпископ  Климент закликав президента РФ Володимира Путіна проявити акт милосердя і звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв'язнів.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У червні цього року уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій кілька разів відмовили у зустрічі з Сенцовим.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...