Архієпископ Климент закликав Путіна звільнити українських політв'язнів

П'ятниця, 6 липня 2018, 03:15

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент закликав президента РФ Володимира Путіна проявити акт милосердя і звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв'язнів.

Про це йдеться в зверненні Климента, опублікованому у Facebook.

Архієпископ підкреслив, що звернутися до Путіна його змусив страх за життя засуджених у РФ Сенцова, Балуха та інших українців.

Климент нагадав, що Балух і Сенцов оголосили голодування в знак протесту проти беззаконня і несправедливості - "вони готові йти на смерть заради торжества Справедливості і Правди Божої".

Він додав, що його "жахає те, що відбувається".

Архієпископ закликав Путіна здійснити акт милосердя та звільнити громадян України, які засуджені в РФ за національною ознакою через свої переконання.

"Ніхто не має права позбавляти людину життя. Лише Бог", - наголосив він.

"Я усвідомлю всі наслідки за це прохання. І готовий розділити відповідальність з тими, за кого прошу", - також підкреслив Климент.

 

5 липня підконтрольний Росії "суд" Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ, тобто більший тюремний термін поглинув менший.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

22 червня омбудсмен Людмила Денісова заявила про вимогу терміново надати їй дозвіл відвідати Балуха в окупованому Криму, а згодом повідомила, що Балуха перевели до Роздольнінського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника ІТС.

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії в Лабитнангі.

Після зустрічі з Олегом сестра розповіла, що він схуд і сильно постарів.

Політв'язень, якого утримують у колонії "Білий Ведмідь" у Лабитнангі (РФ), з 14 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.

25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму, а ще одного українця Олександра Кольченка – до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова й Кольченка є сфабрикованою, та виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх.

Читайте також: Де і в яких умовах тримають бранців Кремля: онлайн-карта

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування