У своєму прощальному зверненні Маккейн натякнув на політику Трампа

Вівторок, 28 серпня 2018, 01:07

Сенатор Джон Маккейн у своєму прощальному зверненні закликав не споруджувати стіни і не сумніватися в ідеалах країни, очевидно, маючи на увазі намір нинішнього президента США звести стіну на кордоні з Мексикою і його позицію щодо біженців і мігрантів.

Документ був опублікований сім'єю Маккейна після його смерті, пише The Hill.

У зверненні сенатор каже, що для нього було честю служити своїм братам американцям і жителям штату Арізона, який він представляв в сенаті.

"Я жив і помер, пишаючись тим, що був американцем. Ми громадяни найбільшої в світі республіки, нації ідеалів, а не крові і землі", - йдеться в заяві.

"Ми послаблюємо нашу велич, коли ми плутаємо патріотизм з племінним суперництвом, який посіяв невдоволення, ненависть і насильство у всіх куточках земної кулі. Ми послаблюємо її, коли ми ховаємося за стінами, а не руйнуємо їх, коли ми сумніваємося в силі наших ідеалів, а не довіряємо їм, щоб вони стали великою силою змін, якою вони завжди були", - заявив Маккейн.

Американський сенатор Джон Маккейн, у якого в 2017 році був діагностований рак мозку, помер 25 серпня на 82 році життя.

Сенатора поховають у Аннаполісі (штат Меріленд) на цвинтарі академії ВМС. Прощальна церемонія відбудеться в парламентській асамблеї Арізони.

Джон Маккейн жорстко критикував президента США Дональда Трампа - він називав його "імпульсивним" і "дезінформованим" та критикував через політику глави Білого дому щодо РФ, Сирії та Китаю.

Трампа на похорони Маккейна не запросили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування