Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Кремль розігруватиме карту заручників на українських виборах

Вівторок, 28 серпня 2018, 05:24

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко припускає, що Росія утримуватиме заручників до виборів в Україні, щоб використати їх звільнення у своїх інтересах.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

Вона підкреслила, що українська сторона на переговорах у Мінську не ділить заручників на тих, хто утримується в ОРДЛО і тих, хто перебуває у російських тюрмах.

"Я не хочу обговорювати цифри, нещодавно оприлюднені як позиція Москви і ОРДЛО, бо українські переговорники мають і в Мінську, та й в Москві відстоювати позицію України, а не переживати, як би не розсердити Кремль. Підкреслила одне, що маю чіткі директиви від Президента Порошенка : всіх- на всіх, це звільнення, в тому числі й всіх політв‘язнів Кремля", - написала Геращенко.

"ОРДЛО ховає від нас десятки утримуваних і ми не погодимся забути наших людей в тюрмах окупантів", - наголосила вона.

Водночас Геращенко висловила припущення, що у Росії інші плани на українських заручників.

"Певні останні заяви ще більше утверджують мене в думці: Кремль розігруватиме карту заручників на українських виборах, підігруватиме своїм фаворитам, триматиме заручників до часу Х, аби потім віддати лояльним і рідним Кремлю політикам, аби показати, що тільки вони в Україні "нормальні" і вміють домовлятися, таким чином намагаючись і впливати на суспільні настрої, й дискредитувати всі зусилля української влади, яка бореться за якнайшвидше звільнення", - написала вона.

Раніше кум президента РФ і лідер організації "Український вибір" Віктор Медведчук озвучив позицію ОРДЛО і Москви щодо обміну утримуваними особами. За його словами, Росія і її представники в ОРДЛО пропонують обмін за формулою "всіх на всіх", місце перебування яких встановлено.

Медведчук стверджує, що в ОРДЛО у заручниках утримуєтья 46 осіб, які встановлені, а  українська сторона утримує 174 особи.

При цьому він наголосив, що переговори в Мінську стосуються лише тих заручників, які утримуються бойовиками в Донецьку та Луганську, а про політв’язнів не території РФ не йдеться.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування