Українці не проти, щоб після звільнення Донбасу бюджетники працювали далі

Вівторок, 28 серпня 2018, 15:38

Українці переважно підтримують ідею збереження робочих місць за "бюджетниками" на Донбасі після звільнення окупованих територій.

Однак таке лояльне ставлення не стосується представників незаконних органів управління, свідчить травневе опитування GfK Ukraine, пише "Кальміуська група".

"Переважна більшість українців (з 76% до 93%) та мешканців Донбасу (з 78% до 92%) скоріше або цілком згодні з тим, що людям на непідконтрольних територіях Донбасу, які працюють у сферах охорони здоров’я, комунальних послуг, освіти та соціального захисту, – як фахівцям середньої, так і нижньої ланки, – слід дозволити зберегти свої робочі місця у разі відновлення Україною контролю над цими територіями", – підсумували аналітики.

 
Люструвати чи ні?
.kalmiusgroup.org

Троє з чотирьох українців (74%) та аналогічна частка серед жителів Донбасу (75%) погоджуються, що лікарі та фахівці керівної ланки охорони здоров'я мають зберегти свої робочі місця.

Більше половини населення України (з 58% до 60%) та двоє з трьох жителів Донбасу (65-66%) не заперечують проти того, щоб фахівці керівної ланки у сферах комунальних послуг, освіти та соціального захисту зберегли свої робочі місця.

"Проте зовсім інше ставлення громадяни демонструють по відношенню до людей, що працюють в незаконних органах самопроголошеної влади", – зазначають аналітики.

"Більшість українців (77% та 73%), а також дві третини жителів Донбасу (65% та 60%) не погоджуються з тим, що представникам незаконних органів управління окремими територіями Донбасу будь-якого рівня можна дозволити зберегти свої робочі місця у разі відновлення Києвом контролю над цими територіями", – констатують вони.

При цьому більшість опитаних – за збереження зв’язків із мешканцями непідконтрольної території.

Компанія GfK Ukraine провела другу хвилю дослідження з 3 до 19 травня 2018 року методом телефонного інтерв’ю серед 1980 респондентів, із яких 528 – із Донецької та Луганської областей. Дослідження проводили в усіх областях України за винятком непідконтрольних ОРДЛО й АР Крим.

Максимальна похибка для України – не більше 2,5%, для Донбасу – не більше 4,9%.

Замовником дослідження була "Кальміуська група" – об’єднання аналітиків, яке створили Олександр Клюжев, Марія Золкіна, Олексій Мацука, Віталій Сизов і Олександр Дмітрієв для відновлення територіальної цілісності України.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...