Суд відмовився продовжити запобіжний захід одному з нападників на Найєма

П'ятниця, 31 серпня 2018, 11:28

Суд відмовився задовольнити клопотання про продовження зобов’язань підозрюваному у побитті нардепа Мустафи Найєма Саітову Магомеду-Саліху.

Про це "Українській правді" повідомив юрист, брат нардепа Масі Найєм.

"Суддя відмовилась продовжити", - сказав він.

Раніше у Facebook Найєм повідомив, що трьом підозрюваним у нападі мали продовжити запобіжні заходи ще 30 серпня, адже саме того дня спливав їх строк.

Юрист нагадав, що підозрюваному Саітову Магомеду-Саліху Арбуєвічу (громадянину РФ, який штовхав нардепа в спину, коли інший підозрюваний бив Найєма), не змогли 30 серпня обрати запобіжний захід через те, що сторона захисту заявила клопотання про відвід перекладача, а потім і про відвід судді, після чого справу передали на авторозподіл.

Коли суд відмовив у відводі судді, то захисники Саітова заявили про відвід одного прокурора, а пізніше й іншого. Коли у вечері нарешті мали почати розгляд клопотання про продовження зобов’язань, то захисник підозрюваного не з'явився на судове засідання, тому його перенесли на ранок 31 серпня, коли будь-які зобов’язання у підозрюваного вже закінчились.

31 серпня також розглядатимуть клопотання про продовження запобіжного заходу ще одному підозрюваному – Темербулатову Умолту Руслановичу (громадянин РФ, наносив тілесні ушкодження нардепу з іншого боку Арена-Сіті.). Строк його особистого зобов'язання теж минув 30 серпня.

Засідання з 30 серпня на 31 перенесли тому, що Темербулатов, який раніше підписав протокол, що розуміє українську мову, раптом повідомив, що цей протокол підроблений, і він потребує перекладу процесуальних документів на російську.

Наразі продовжили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання лише одному з трьох підозрюваних, що перебувають в Україні, – Саітову Ахмеду Абубакаровичу (громадянин України, водій).

Як повідомлялося, 30 квітня під час конфлікту біля Бессарабського ринку у Києві група зловмисників напала на нардепа Найєма, йому зламали щелепу.

Трьох зловмисників правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.

Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а тому, кому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.

Наразі усі підозрювані вже не перебувають під арештом.

26 липня УП опублікувала нове відео нападу на Найєма.

Читайте також: "ОПГ Ребята". У яких справах фігурували нападники на Найєма