Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Побиття Найєма: з'явилося нове відео нападу

Четвер, 26 липня 2018, 21:05
Побиття Найєма: з'явилося нове відео нападу

З’явилося відео з камери спостереження, на якому видно, як один із підозрюваних накинувся на народного депутата Мустафу Найєма.

Це відео потрапило у розпорядження Української правди.

На ньому видно, як чоловік у червоній сорочці підійшов до колони і зупинився біля неї.

Повз нього пробіг інший чоловік, який одночасно говорив по телефону. За останнім біг Мустафа Найєм, намагаючись його наздогнати.

Далі вже видно, як чоловік в сорочці біжить за нардепом. Вони вибігли на дорогу і чоловік у сорочці накинувся на нього і між ними почалася сутичка. Далі обидва впали на дорогу, чоловік у сорочці підвівся і почав тікати.

Після цього Мустафа Найєм вже побіг за чоловіком у сорочці. Вони зникли з поля зору камери спостереження.

Водночас другий чоловік, за яким спочатку біг нардеп, певний час спостерігав за сутичкою і потім також втік.

Чоловік у сорочці схожий на одного із підозрюваних у побитті нардепа - Умолта Темербулатова. З усіх фігурантів, зафіксованих на попередніх оприлюднених відео, лише Темербулатов був одягнутий у червону сорочку. Йому інкримінують хуліганство.

Другий чоловік, за яким спочатку біг нардеп, схожий на Магомеда-Аміна Саітова, після нападу на Найєма він втік до Азербайджану. 

Пізніше у коментарі УП юрист і брат нардепа Масі Найєм заявив, що виходячи із тих даних, які прокурори повідомили під час судових засідань на момент обрання міри запобіжного заходу, на відео дійсно зображені двоє підозрюваних – чоловік у сорочці Умолт Темербулатов і другий чоловік, який говорив по мобільному телефону – Магомед-Амін Саітов.

Раніше підозрюваному у побитті нардепа Мустафи Найєма Умолту Темербулатову пом‘якшили запобіжний захід на особисте зобов‘язання.

Суд відпустив з-під арешту одного з підозрюваних у нападі на народного депутата Мустафу Найєма Магомеда-Саліха Саітова.

24 липня Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити заочний арешт ще одному підозрюваному Магомеду-Аміну Саітову, який втік до Азербайджану. 

Суд посилався на те, що слідчі не надали підтвердження того, що підозрюваного оголосили в міжнарожний розшук.

Пізніше стало відомо, що Азейрбаджан відмовив в його екстрадиції. У Генпрокуратурі стверджують, що Інтерпол не розглянув клопотання Нацполіції про публікацію на Саітова саме "червоної картки", яка дає підстави для затримання та екстрадиції.

Як повідомлялося, 30 квітня під час конфлікту біля Бессарабського ринку у Києві група зловмисників напала на нардепа Найєма, йому зламали щелепу.

Трьох зловмисників правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.

Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а тому, кому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.

Читайте також: "ОПГ Ребята". У яких справах фігурували нападники на Найєма

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування