"Глава Радміну" Криму Аксьонов хоче, щоб суд у Києві зняв з нього санкції

П'ятниця, 31 серпня 2018, 12:21

Підконтрольний Кремлю так званий "глава Ради міністрів" Криму Сергій Аксьонов просить Окружний адміністративний суд Києва скасувати рішення РНБО про введення санкцій проти нього.

Про це повідомляє прес-служба суду 31 серпня.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Сергія Аксьонова до Ради національної безпеки і оборони України, треті особи – президент України Петро Порошенко, Кабінет міністрів України, Служба безпеки України та Національний банк України", – повідомляють у суді.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення РНБОУ "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), в частині включення Сергія Аксеньова до переліку осіб щодо яких застосовуються санкції.

Зазначається, що наразі суд розглядає питання щодо відкриття провадження у цій адміністративній справі.

У травні 2018 року Рада національної безпеки й оборони на 3 роки запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України.

Аксьонова звинувачують у державній зраді серед осіб, які впродовж лютого-березня 2014 року, перебуваючи на території Криму, створили злочинну організацію з метою насильницького повалення конституційного ладу та зміни меж території України всупереч установленого порядку, а також брали участь у ній.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування