Томос для України: Кирил не захотів розкрити деталі розмови з Варфоломієм

П'ятниця, 31 серпня 2018, 17:02
Томос для України: Кирил не захотів розкрити деталі розмови з Варфоломієм

Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирил заявив, що зустріч з Вселенським патріархом Варфоломієм не справила "вибуху в свідомості".

Про це повідомляє сайт Московського патріархату.

За словами Кирила, на зустрічі були обговорені "всі проблеми, які стоять на порядку денному".

"Без узгодження з Його святістю не хотів би посвячувати вас в деталі, хоча нічого секретного не було, нічого такого, що справило б вибух у свідомості", - сказав Кирил, як пише російське видання ТАСС, відповідаючи на питання про автокефалію української православної церкви.

Також патріарх РФ назвав розмову з Варфоломієм "дуже правильною".

"Жодна церква не може приймати рішення, які суперечили б позиції іншої православної церкви", - сказав він журналістам перед вильотом до Москви.

Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію.

Як повідомлялося, у п'ятницю у Стамбулі пройшла зустріч вселенського патріарха Варфоломія з предстоятелем Російської православної церкви патріархом Кирилом.

На 1-3 вересня у Вселенської Патріархії вже запланований Синакс (Synaxis) – збори всіх єпископів цієї Церкви. Перед Синаксом відбудеться чергове засідання Священного Синоду Патріархату.

На думку деяких релігійних аналітиків, на Синоді і Синаксі розглядатимуть і "українське питання", т.зв. питання Томосу – надання автокефалії Церкві в Україні.

Читайте також:

Що таке томос і чи потрібна для нього згода Російської церкви

Після Томосу

Патріарх Філарет: Якщо Томосу нам не дадуть, то це означає, що Москва перемогла Вселенського патріарха

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News