Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За 3 тижні на конкурс до Антикорупційного суду пішли лише 12 людей

П'ятниця, 31 серпня 2018, 17:54

За три тижні збирання заявок на конкурс до Вищого антикорупційного суду свої кандидатури подали тільки 12 осіб.

Про це повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

"Зібрати документи на конкурс дуже непросто. Адже кількість велика, а процес підготовки вимагає часу. Тому зараз ми не спостерігаємо їх шаленої кількості, і це нормально… Наразі я не бачу причин для хвилювання", – пояснив голова ВККС Сергій Козьяков.

За його словами, суддям потрібно систематизувати та надати до комісії практично всі свої рішення, адвокатам – переглянути всі справи, в яких вони представляли інтереси в судах, із засвідченням цього факту. Крім того, претенденти мають отримати низку довідок, як-от медична чи про несудимість.

"Основну хвилю надходження документів ми очікуємо в останні дні їх приймання, тобто з 12 по 14 вересня", - зазначив Козьяков.

Повідомляється, що попередньо про наміри взяти участь у конкурсі до Антикорупційного суду заявили 610 людей.

27 серпня охочих стати антикорупційними суддями було удвічі менше - 6 кандидатів.

Конкурс на посади суддів до Антикорупційного суду оголосили ще 2 серпня. Заявки почали приймати з 8 серпня, останній день подачі — 14 вересня.

Загалом, до установи планують набрати 39 суддів, з них — 12 посад до Апеляційної палати.

Раніше повідомлялося, що Вища кваліфікаційна комісія суддів розраховує, що конкурс на посади суддів Вищого антикорупційного суду завершиться в першій половині лютого 2019 року.

Голова ВККС Сергій Козьяков розповів, що комісія надаватиме рекомендації, після чого затвердити кандидатів має Вища рада правосуддя, а вже тоді відповідний указ має підписати президент.

Раніше Козьяков заявив, що за останні 3,5 роки кількість суддів в Україні зменшилася на 3,2 тисячі, або на понад третину.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування