Шепелеву продовжили строк тримання під вартою

Понеділок, 6 серпня 2018, 12:11

Колишньому народному депутату Олександру Шепелеву, підозрюваному та обвинуваченому у кількох злочинах, продовжили строк тримання під вартою.

Про це "Українській правді" повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"На чергові два місяці", – уточнив він.

Лисенко зазначив, що арешт екс-нардепу продовжили 5 серпня, коли спливав термін.

4 липня Шепелеву оголосили чергову підозру – слідство вважає його замовником та організатором вбивства полковника УБОЗ Романа Єрохіна.

У грудні 2012 року Шепелєва оголосили в розшук за підозрою в причетності до розкрадання десятків мільйонів гривень із "Родовід Банку" за часів прем'єрства Тимошенко.

Також він фігурував у справах про вбивство голови наглядової ради "Автокразбанку" Сергія Кириченка і замаху на колишнього акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

Шепелєв утік із дружиною в Угорщину, в березні 2014 року Будапешт видав їх Україні – і політик втік до Росії з лікарні швидкої допомоги. Його дружину затримали, але відпустили під заставу.

У березні 2015 року в Росії Шепелєва затримали, але екстрадиція не відбулася.

У 2016 році військова прокуратура почала розслідування про держзраду – Шепелєва підозрювали в переході на службу до ФСБ Росії.

9 лютого 2018 року співробітники СБУ затримали екс-нардепа неподалік від Києва: побитого, зі зламаною щелепою і з посвідченням "ДНР".

Читайте також Біжи, Шепелєв, біжи. Що необхідно знати про справу екс-нардепа – "шпигуна"

Темні справи екс-депутата. Підозра у замовленні вбивства

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування