Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 8 серпня 2018, 21:04

Здоров'я Сенцова погіршується, в рейтингах соцопитувань продовжує лідирувати "Батьківщина", Порошенко зробив подарунок синові на 10 млн гривень - новини, які обговорювали 8 серпня.

Про Сенцова. Український режисер Олег Сенцов, який 87-й день голодує в російській в'язниці, майже не встає, заявляє його двоюрідна сестра Наталя Каплан.

"Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення", – заявила Наталя.

Також сьогодні на Кримському мосту в центрі російської столиці розгорнули величезний банер із зображенням Олега Сенцова і вимогою звільнити політв'язнів в РФ.

Про вибори. Менше половини громадян України, 46%, однозначно планують прийти на вибори Верховної Ради, кожен четвертий скоріше голосуватиме, ніж ні.

Партійний рейтинг групи "Рейтинг" очолює "Батьківщина", яку готові підтримати 19,5% тих, хто планує голосувати і визначився з вибором.

Другу позицію ділять партії "Опозиційний блок", "Громадянська позиція" та "Слуга народу", за які готові проголосувати близько 11% виборців.

Про Манафорта. Стратег президента Петра Порошенка, народний депутат Ігор Гринів підтвердив, що у 2014 році зустрічався з американським політтехнологом Полом Манафортом з приводу співпраці.

"Манафорт пробував запропонувати свої послуги та свою стратегію для кампанії Порошенка. Я зустрічався з ним тоді (у 2014 році – УП) і вислухав його стратегію, але на цих трьох годинах розмова з ним закінчилася", - розповів він.

Про подарунки. Президент Петро Порошенко подарував старшому синові, нардепу від БПП Олексію Порошенку 1,1 мільйона гривень і частину прав на житловий будинок у Козині на 9,5 мільйона гривень. 

Про Трампа та Путіна. Під час зустрічі в Гельсінкі президент РФ Владімір Путін передав главі Білого дому Дональду Трампу документ, що містить низку пропозицій щодо взаємного роззброєння.

Про це повідомило американське видання Politico, яке стверджує, що джерелом витоку документа є російські офіційні особи, причетні до організації зустрічі.

Про тарифи. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, розмістила проекти постанов про збільшення тарифів НАЕК "Енергоатом", ПрАТ "Укргідроенерго", ТЕЦ і НЕК "Укренерго" для підняття зарплат співробітникам цих підприємств.

Про затримання у Білорусі. У Білорусі затримали трьох журналістів і головного редактора порталу про нерухомість Realt.by у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства БелТА. Також 8 серпня білоруські силовики прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування