Жириновський вдарив мітингувальника – і ще й хоче його покарати

Понеділок, 10 вересня 2018, 09:38

Російський депутат, лідер ЛДПР Володимир Жириновський на акції проти підвищення пенсійного віку в Москві вдарив людину.

Відео інциденту на Пушкінській площі з'явилося в мережі.

На кадрах видно, як один з учасників акції кричить образи на адресу політика, депутат у відповідь б'є чоловіка по обличчю.

"Як дам в череп, ти будеш кров'ю стікати, скотина", – заявив Жириновський, кидаючись на чоловіка.

З натовпу лунало "Негідник" і "Зрадник!".

В інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва" Жириновський назвав побиту ним людину провокатором.

"Він нахаба. Я йому кажу: ти паспорт покажи, хто ти такий?! Намагається показати – і знову не показує. Тобто провокатор. Обов'язково потрібно його покарати, людина поводилася по-хамськи і агресивно, намагався перейти до фізичних дій і погроз", – заявив політик.

Жириновський додав, що займеться цим питанням цього тижня.

Пізніше на прес-конференції лідер ЛДПР сказав, що збирається внести на розгляд Держдуми законопроект про позбавлення волі на 5 років за будь-яку образу представника влади.

"Учасники акції зробили заявку нібито проти пенсійної реформи, а там були одні крики: "Нам цар не потрібен, і ми – влада". Хулігани і шпана, які ображали президента, прем'єр-міністра і депутата Держдуми. За образу відповідатимуть", – заявив Жириновський, цитує ТАСС.

"У найближчі дні ми вносимо до Кримінального кодексу РФ статтю, як у всіх європейських країнах, 5 років за будь-яку образу представника влади. Людей 15 із Пушкінської площі ми посадимо на 5 років", – додав він.

Влада Москви відмовилися погоджувати акцію, пояснивши це тим, що 9 вересня на Тверській і Охотному ряду були заплановані заходи до Дня міста. Але, за даними МВС, на "неузгоджену акції" в центрі Москви зібралося близько 2 тисяч осіб.

Лідер ЛДПР приїхав на масовий захід після того, як проголосував на виборах мера міста.

За даними ОВД-Инфо, всього в різних регіонах Росії на акціях затримали понад тисячу людей. Затримували навіть дітей.

"Открытая Россия" з посиланням на адвоката Олега Єлісєєва повідомляє, що Слідчий комітет РФ пред'явив звинувачення двом учасникам мітингу проти пенсійної реформи в Москві за частиною 1 статті 318 КК.

24-річного Віктора Федосєєва звинувачують у тому, що він вдарив поліцейського в область правого вуха, а 36-річного Василя Костильова – в тому, що він вдарив кулаком в обличчя одного поліцейського і захопив за шию іншого.

Їх затримали. Вони відмовилися від надання свідчень.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News