Гусовський: Соболєв погрожував піти з "Самопомочі", якщо нас не виключать з партії

Понеділок, 10 вересня 2018, 12:19

Депутат Київради Сергій Гусовський заявляє, що нардеп Єгор Соболєв погрожував піти з "Самопомочі", якщо не будуть виключені з партії певні столичні депутати.

Про це він розповів в інтерв’ю "Українській правді".

"Я знаю, що Єгор Соболєв ставив ультиматум, що якщо не будуть звільнені ті, хто голосував за 10 соток Марченка, то він піде з "Самопомочі". Я не виключаю, що в нього є амбіції балотуватися в президенти", - сказав Гусовський.

При цьому він не зміг відповісти, чи голова "Самопомочі" Андрій Садовий піде на президентські вибори.

"Я вам можу дуже щиро сказати, що навіть гадки не маю. Я думаю, що рішення буде озвучено в самий останній момент… Андрій Іванович зараз робив вояж по Україні, зустрічався в різних містах. У принципі, з цього можна зробити висновки, що це підготовка до президентської кампанії. Але, наприклад, є ще Оксана Сироїд – людина амбітна, юрист, коментує багато питань", - сказав Гусовський.

Він також додав, що з Романом Марченком, через якого і виник скандал, познайомився, коли формували команду на вибори в 2015 році.

Гусовський переконує, що під час виділення землі Марченку не порушували закон, а з фракції його виключили, бо "ми не слухаємося телефонного дзвінка".

Він додав, що не готовий скласти мандат, бо його "вручала не партія", але озвучив можливі формати роботи у Київраді.

"Може бути вихід з фракції і, відповідно, перебування в позафракційному форматі, це може бути формування депутатської групи. У нас третина членів фракції – це юристи. Я гарантую, що ми сформуємо якісну позицію і в понеділок приймемо рішення", - підсумував Гусовський.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня стало відомо, що виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" виключив з партії чотирьох депутатів Київради. Ще чотирьох членів фракції, але не партійців, попросили залишити лави їхньої команди.

До цього рішення було б менше уваги, якби партія не вигнала найпопулярнішого члена "Самопомочі" в столиці та голову київської фракції Сергія Гусовського.

Причиною такого жорсткого рішення стали звинувачення в бік Гусовського та компанії в покриванні члена фракції "Самопоміч" Романа Марченка, сім’ї якого Київрада за останні два роки виділила 1,4 га землі.

6 вересня виконком партії пообіцяв розпочати процедуру позбавлення його мандату та навіть передати зібрані ними матеріали до НАБУ та НАЗК.

Сам юрист-депутат пояснив, що користується цими земельними ділянками з 80-х років, а їхня приватизація триває вже 12 років. 

Гусовський своє виключення з партії пов’язує з наближенням президентських виборів та небажанням виконувати геть усі вказівки "згори".

Детальніше про конфлікт у "Самопомочі" читайте в матеріалі УП "Київ без обличчя. Як "Самопоміч" позбулася Гусовського".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування