Після смерті Захарченка бойовики не йдуть на контакт щодо відновлювальних робіт

Понеділок, 10 вересня 2018, 18:44
Після смерті Захарченка бойовики не йдуть на контакт щодо відновлювальних робіт

Після смерті Олександра Захарченко "влада" бойовиків припинила будь-які контакти з українською стороною щодо проведення та безпеки відновлювальних робіт на території ОРДЛО.

Про це повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць на своїй сторінці в Facebook.

Куць 10 вересня провів зустріч зі спецпредставником голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи Мартіном Сайдіком.

На зустрічі порушили питання перетину КПВВ та стану критичної інфраструктури на території ОРДЛО.

Куць зазначив, що ключова проблема, яку українській стороні важко вирішити самотужки, - це гарантії безпеки для працівників об’єктів життєзабезпечення населених пунктів.

"Раніше про припинення бойових дій для проведення відновлювальних робіт домовлялися через СЦКК…але після смерті ватажка бойовиків Захарченка окупаційні влада взагалі припинила будь-які контакти з цього приводу", - написав очільник Донеччини.

Куць зазначив, що через це зупинилися роботи на газорозподільній станції у Красногорівці, через це досі зупинена Донецької фільтрувальної станції.

Він також просив Сайдіка активніше порушувати питання доступу міжнародних організацій до тюрем та інших місць, де незаконно утримуються українські громадяни.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув в результаті вибуху в ресторані в центрі Донецька. В "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...