Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Сестра Сенцова розповіла деталі його заповіту

Вівторок, 11 вересня 2018, 21:08
Сестра Сенцова розповіла деталі його заповіту

Український політвязень Олег Сенцов передав своїй соратниці з Криму роботу над своїми незакінченими фільмами і сценаріями.

Про це повідомила двоюрідна сестра режисера Наталія Каплан у коментарі "Крим.Реалії".

"Він склав заповіт на ім’я своєї подруги, соратниці. Вона з Криму. Ім’я я називати не буду. Просить, щоб у разі його смерті їй передали роботу над його фільмами незакінченими, сценаріями. Щоб вона розпоряджалася ними, як вважає за потрібне сама або, якщо вона відмовиться, щоб передала це тому, хто зможе з цим впоратися. Фінансова сторона питання – гонорари і так далі – дітям звісно", – розповіла Каплан.

Станом на 11 вересня, Олег Сенцов голодує 121 день.

Раніше Каплан повідомила, що Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У червні цього року уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій кілька разів відмовили у зустрічі з Сенцовим.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

7 вересня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що український політв'язень Олег Сенцов знову відмовився від госпіталізації до лікарні на півострові Ямал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...