Березенко дасть свідчення НАБУ щодо "плівок Онищенка"

Середа, 12 вересня 2018, 16:13

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко в п’ятницю, 14 вересня, йде давати свідчення до Національного антикорупційного бюро у справі проти депутата-втікача Олександра Онищенка.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Я домовився зі слідчим НАБУ на п'ятницю. І в 12 годині прибуду до бюро для того, щоб дати свідчення по тій справі за фальшивими обвинуваченнями депутата-втікача Онищенка. Все, що від мене залежить, аби допомогти слідству, я зроблю", – цитує прес-служба нардепа.

Зазначається, що Березенко готовий повністю співпрацювати зі слідством, аби справа могла піти до суду.

За його словами, у нього зі слідчими НАБУ "абсолютно нормальна співпраця та координація" і він сподівається, що суспільство скоро дізнається правду.

Повідомляється, що раніше Березенко звертався до правоохоронних органів з ініціативою провести розслідування щодо так званих "плівок Оніщенка".

Як повідомлялося, 11 вересня народний депутат від БПП і бізнес-партнер президента Ігор Кононенко дав свідчення у справі проти депутата-утікача Олександра Онищенка.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

Депутат перебуває в національному розшуку. Оголошувати Онищенка в міжнародний розшук Інтерпол відмовився.

Підозрюваним у газовій справі та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства.

У травні 2018 року журналісти "Слідство.Інфо" опублікували повний архів переписки Онищенка з представниками оточення президента Петра Порошенка. Онищенко заявив, що не давав доступ журналістам-розслідувачам до своєї смс-переписки з нардепами з БПП.

У вересні детективу НАБУ дали доступ до телефонних розмов та SMS Онищенка.

За 2 роки до цього в розпорядження "Української правди" потрапила переписка нібито нардепа від БПП Сергія Березенка з Олександром Онищенком щодо купівлі телеканалу "112".

Читайте також: Плівки Онищенка рік по тому. Про що говорили президент і бізнесмен на Банковій?