Кононенко сходив на допит у НАБУ

Вівторок, 11 вересня 2018, 13:57

Народний депутат від БПП і бізнес-партнер президента Ігор Кононенко дав свідчення у справі проти депутата-утікача Олександра Онищенка.

"Так, був вранці, у справі Онищенка", – повідомив сам Кононенко журналісту "Української правди".

Перед цим директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в інтерв’ю Ліга.net повідомив, що детективи НАБУ перевіряють достовірність переписки Онищенка і допитують депутатів.

"Сама справа Онищенка – всі  справи, крім тих осіб, які в розшуку, завершені. Велика справа щодо групи осіб була скерована до суду ще рік назад. Зараз отримано дозвіл на заочне засудження Онищенка – і ця справа закінчена, адвокат Онищенка знайомиться з матеріалами справи", – сказав він, відповідаючи на запитання.

"Похідна від цієї справа щодо голови Фіскальної служби перебуває  на стадії судового розгляду. Фактично, справи в суді", – додав Ситник.

"Але є ще справа щодо переписки, яку видав Онищенко журналістам після звернення журналіста Гнапа…  Сама переписка може мати доказове значення в сукупності з іншими доказами" – уточнив він.

Директор НАБУ зазначив: "Коли вийшло журналістське розслідування і Гнап передав ці матеріали з офіційним зверненням до НАБУ, він був допитаний щодо походження цієї переписки".

"У цій переписці фігурують багато рішень Верховної Ради  Зараз детективи звіряють переписку з тим, що відбувалося в парламенті. Наприклад, рішення по ренті – ми бачимо, як воно приймалося", – сказав Ситник

"Зараз запрошені для проведення допитів особи, які в цій переписці фігурують. Подивимося, розслідування триває", – повідомив він

"Наскільки я знаю, сьогодні детективи пана Кононенка викликали на допит", – додав директор НАБУ.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

Депутат перебуває в національному розшуку. Оголошувати Онищенка в міжнародний розшук Інтерпол відмовився.

Підозрюваним у газовій справі та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства.

У травні 2018 року журналісти "Слідство.Інфо" опублікували повний архів переписки Онищенка з представниками оточення президента Петра Порошенка. Онищенко заявив, що не давав доступ журналістам-розслідувачам до своєї смс-переписки з нардепами з БПП.

У вересні детективу НАБУ дали доступ до телефонних розмов та SMS Онищенка.

За 2 роки до цього в розпорядження "Української правди" потрапила переписка нібито нардепа від БПП Сергія Березенка з Олександром Онищенком щодо купівлі телеканалу "112".

Читайте також: Плівки Онищенка рік по тому. Про що говорили президент і бізнесмен на Банковій?

Олена Рощенко, Роман Кравець, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News