Слідству дали доступ до телефонних розмов втікача Онищенка

Середа, 5 вересня 2018, 12:52

Детективу Національного антикорупційного бюро дали доступ до телефонних розмов та SMS-листувань нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду Києва від 23 серпня.

Суд дозволив отримати від оператора інформацію про користувачів SIM-картки та всі телефонні з'єднання з 01 січня 2015 року по 31 грудня 2016 року.

З таким клопотанням НАБУ звернулось в рамках розслідування  за фактом одержання деякими народними депутатами хабара при голосуваннях.

У матеріалах йдеться, що депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, який наразі переховується за кордоном, у 2014-2016 роках неодноразово платив "низці невстановлених осіб з числа народних депутатів України" від 20 до 100 тисяч доларів.

Під час розслідування правоохоронці допитали колишнього журналіста Дмитра Гнапа, який у 2016 році отримав від Онищенка його переписки.

Зокрема, НАБУ розслідує підкуп під час голосування щодо відставки голів ГПУ Віктора Шокіна та СБУ Валентина Наливайченка, призначення нового генпрокурора Юрія Луценка.

Перебуваючи за кордоном, Онищенко заявив, що через нього АП здійснювала підкуп депутатів заради певних голосувань.

Також Онищенко заявив, що за місце у парламенті давав гроші Давиду Жванії, який на парламентських виборах 2014-го року входив до керівництва виборчого штабу БПП.

Депутат сказав, що готовий надати НАБУ для експертизи оригінал запису розмови нібито з президентом Петром Порошенком.

В Адміністрації президента назвали записи розмови "фейком".

Читайте також: Плівки Онищенка рік по тому. Про що говорили президент і бізнесмен на Банковій?

Самого Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

Він виїхав з України у липні 2016-го – після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...