Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омелян знайшов аргумент за скасування поїздів до РФ, єдності немає

Четвер, 13 вересня 2018, 09:25
Омелян знайшов аргумент за скасування поїздів до РФ, єдності немає

Одностайної підтримки скасування залізничного сполучення між Україною та Росією в Кабінеті міністрів немає.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі "Інформаційного вечора" на "5 каналі" у середу ввечері.

"Тут немає одностайної підтримки уряду", – визнав він.

"Ми виходимо з тієї позиції, що таке сполучення повинно бути зупинене. Навіть не виходячи з тієї ситуації, що війна; що морально-етично їздити до країни-агресора, яка вбиває твоїх співвітчизників – це, мабуть, недобре, м'яко кажучи", – сказав міністр.

Омелян стверджує, що внутрішні перевезення отримають від цього значну перевагу.

"Ми виходимо з того, що в нас є величезний незадоволений внутрішній попит на залізничні перевезення. Потягів та вагонів хронічно не вистачає. Люди весь час скаржаться, що купити квитки неможливо", – сказав він.

"Для нас логічно тоді 80 поїздів, що їздять у російському напрямку, переорієнтувати на внутрішній ринок чи в західному напрямку. А це понад 200 вагонів щодобово. Я вважаю, що вони істотно вплинуть на картинку перевезень в Україні", – заявив міністр.

"Тому я би хотів, щоб це рішення було прийняте на рівні уряду, але щодо часу я поки що не готовий коментувати. В нас є своя позиція, вона обговорюється", – додав Омелян.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні і на окупованих територіях, включаючи припинення пасажирського сполучення.

Омелян заявляв, що "до Москви будуть ходити тільки ведмеді".

Він також казав, що після зупинення залізничного сполучення з Росією потяги, які використовували на цьому напрямку, спрямують на захід, для підвезення громадян до країн Європейського союзу.

Читайте також: Транспорт Україна – Росія. Як змінилося сполучення двох країн?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування